Bente fandt kusine gennem slægtsforskning

Spændende historier og jagten efter fjerne slægtninge. Det blev tidsrøveren, da Bente Pedersen (64) gik på efterløn og begyndte at snuse rundt i gamle kirkebøger og slægtsforske i særligt sin mands familie.

”De første personer var jo meget nemme, men da jeg kom til min mands bedstemor, måtte jeg give fortabt. Vi vidste, at hun hed Else Nielsdottar og var født i Hammarlunda sogn den 19. januar 1864,” fortæller Bente, der søgte hjælp hos Slægt og Data.

”Ti timer efter at jeg havde søgt om hjælp i forummet, sad jeg med et billede fra den svenske kirkebog og fra husförhör, hvor hele Elses familie var oplyst. Næste dag var der en venlig dame, der havde fundet hele familiens udvandring til Danmark samt en dansk folketælling fra 1880 i det sogn, hvor Elses forældre og søster nu boede,” fortsætter Bente.

Med den hjælpende hånd var Bente nu i stand til at dykke ned i en lang familiehistorie. Faktisk har forskningen i mandens historie ført til, at Bente og hendes mand, Bruno, i dag har fået kontakt til Brunos kusine i Vancouver.

”Hvis jeg ikke havde haft internettet til rådighed, havde jeg ikke fundet frem til Else Nielsdottar og hendes historie. Det er fantastisk, at en masse frivillige er klar til at hjælpe samt indtaste og scanne en masse dokumenter,” siger Bente taknemmeligt.

Dokumentet, der viser Else Nielsdotter fødsel i 1864. Foto: Bente Pedersen

Start her

Kathrine Tobiasen fra Slægt og Data har samlet fem gode hjemmesider, hvor du kan få hjælp til din slægtsforskning.

Du kan også kigge forbi grupperne Slægtsforskning og Genealogisk Forum på Facebook.

Læs om flere sjove interessefællesskaber på nettet her.

Del artiklen