Sådan får du hjælp til det offentlige på nettet

Meget af kommunikationen med det offentlige foregår nu på nettet. Det kan være svært i starten, men der er hjælp at hente. Vi har samlet en liste over steder, hvor du kan søge hjælp.

Hjemmesiden borger.dk

borger.dk logger du på med det dit NemID og tjekker Digital Post og benytter selvbetjeningsløsninger til f.eks at skifte læge, opskrive barn i daginstitution eller søge om folkepension.

Borgerservice

I dit lokale borgerservicecenter kan du få hjælp til Digital Post og digitale selvbetjeningsløsninger.

Biblioteker

På mange biblioteker kan du få hjælp til digital kommunikation med det offentlige. Ofte bliver der også afholdt kurser i specifikke emner, som du kan tilmelde dig.

Telefonsupport

På telefonnummeret 1881 kan du få hjælp til borger.dk.

Problemer med NemID

Hvis du har problemer med NemID, kan du ringe til NemID-support og få hjælp til tekniske problemer på telefon 72 24 70 50. Du kan også finde hjælp på nemid.nu.

Problemer med Digital Post

Hvis du har problemer med din post på borger.dk eller e-boks.dk, kan du ringe til Digital Post–brugersupport på telefon 38 17 11 87.

Online guider

Der findes mange guider på nettet, som kan introducere dig til, hvordan du bruger borger.dk og NemID. Prøv eksempelvis at søge på ‘guide til borger.dk’.

Familie og venner

Ofte er den bedste måde at lære noget nyt at spørge om hjælp hos nogen, du kender. Måske har du et familiemedlem, en ven eller en nabo, der gerne vil give en hjælpende hånd?

Vil du pårørende til nogen, der har brug for hjælp?
Se her, hvordan du kan hjælpe

Del artiklen