Per fra Viborg: Nettet giver mig en mulighed for at følge med

Jeg har ikke altid været den store tilhænger af internettet og har stadig mine forbehold. Men jeg sidder i kørestol, og nettet giver mig en mulighed for at følge med i, hvad der sker omkring mig, og være i kontakt med andre. Jeg føler simpelthen, at det har været med til at bryde den isolation, som jeg tidligere har oplevet.

I min situation kan man nemt blive ensom, fordi man ikke kommer så meget ud, men på Facebook kan jeg følge med i, hvad min familie og mine venner laver. Jeg har også fået kontakt til mange af mine tidligere kammerater fra gymnastik og er kommet med i grupper, som interesserer sig for det samme som mig.

Jeg bor i en kommune, der har nogle rigtig gode hjemmesider, hvor jeg kan finde ud af, hvad der sker for førtidspensionister, eller hvad der findes af arrangementer i nærområdet. Der er ufattelig mange arrangementer, som jeg først er blevet opmærksom på for nylig.

Mine døtre er 100 gange bedre end mig til alt med internettet. Heldigvis er de gode til at lære fra sig. De har lige givet mig en iPhone i fødselsdagsgave, og det er et kvantespring i forhold til min tidligere mobil. Egentlig har jeg altid ment, at man skal bruge telefonen til at tale i, men jeg kan da godt se, at det er dejlig nemt. Man har den altid ved hånden og kan tjekke Rejseplanen eller klikke ind på Facebook uden at skulle sidde ved en computer.

Mine døtre er 100 gange bedre end mig til alt med internettet. Heldigvis er de gode til at lære fra sig. – Per Thorenfeldt

Jeg bruger også nettet til at læse aviser. Selvom jeg elsker at sidde med den fysiske avis, så er det smart, at andre lige kan dele en artikel om noget, som måske også interesserer mig.

Jeg har brugt mails i kontakten med min socialrådgiver. På den måde undgår jeg at blive nummer fem i telefonkøen, men jeg kan stadig bedst lide at tale med folk. Alting er nemmere med nettet, men jeg frygter, der går noget tabt, hvis vi ordner det hele bag skærmen.

Med mine døtre har jeg også oplevet lidt af det, jeg vil kalde for nettets bagside. Tit glemmer de unge mennesker, at når først de har skrevet noget eller lagt et billede ud, kan de ikke trække det tilbage. Vi har også haft mange samtaler om, hvordan man gebærder sig på nettet. Personligt skriver jeg heller ikke lange statusopdateringer på Facebook eller lægger billeder ud, men jeg kan godt lide at følge med, og det er en adspredelse hver dag.

Navn: Per Thorenfeldt
Alder: 51 år
Stilling: Førtidspensionist siden 2002 på grund af en fejloperation. Arbejdede tidligere som idrætsunderviser.
Bopæl: Viborg
Privat: Fraskilt, far til to piger på 13 og 20 år.

Foto: Lars Holm

Del artiklen