Tips til sociale medier

Du har sikkert allerede en Facebook-profil. Men ved du, hvem der kan se det indhold, du deler? Og hvad med de andre sociale medier? Vi har samlet fem hurtige tips til dig.

1. Dyrk dine interesser på Facebook

Der er ufattelig mange små og store grupper på Facebook. Grupper med interesse i alt fra boligindretning, mode, film, mad og motion til det mere specifikke, skæve og nørdede. Og hvis der endnu ikke er en gruppe, der deler netop din interesse for f.eks. amerikanske modelbiler fra 1965, så kan du selv oprette den med et par klik. Se, hvordan i Facebooks hjælpecenter.

2. Find din by på Facebook

Mange byer har deres egen gruppe eller side på Facebook, hvor du kan læse om kommende begivenheder eller møde nye mennesker tæt på dig. Har din by en Facebook-gruppe? Skriv bynavnet i søgefeltet, og find ud af det.

3. Se din profil med andres øjne

Er du i tvivl om, hvad andre kan se på din Facebook-profil? Under ’Indstillinger’ er der en funktion, der hedder ’Gennemse, hvad andre personer kan se på din tidslinje’. Tryk ’Vis som’, og så kan du se din profil, som en fremmed ville se den. Bagefter kan du tilpasse dine indstillinger, hvis du ønsker det.

Sociale medier gør det muligt for brugerne at være sociale og kommunikere med hinanden. Her er de fem største sociale medier i Danmark i 2015: Facebook, LinkedIn, Snapchat, Instagram og Twitter.

Sociale medier gør det muligt for brugerne at være sociale og kommunikere med hinanden. Her er de fem største sociale medier i Danmark i 2015: Facebook, LinkedIn, Snapchat, Instagram og Twitter.

4. Brug hashtags

Et hashtag (#) er et emneord, som du gør klikbart ved at sætte en ’havelåge’ foran, f.eks. #MitBedsteTip. Ved at skrive et hashtag i beskrivelsen af eksempelvis dine billeder på det sociale medie Instagram lægger du billedet ind i samlingen af billeder med samme hashtag tilknyttet. Der er ingen grænse for, hvor mange hashtags du kan sætte på et billede på Instagram – men et godt tip er at nøjes med de mest relevante.

5. Optag video fra mobilen

Du kan optage en video og udsende den ’live’. Film en særlig oplevelse med din smartphone, og del den med venner, familie eller hele verden i det øjeblik, det sker. Prøv dig frem med en af de mange apps, f.eks. Periscope, Meerkat, Livestream eller YouNow.

Find alle 43 tips til nettet her

Del artiklen