Tips til turen

Bruger du nettet, når du skal planlægge ferien, booke overnatning eller finde kørelejlighed? Hvis ikke, så burde du måske. Vi har fundet nogle tips, der kan hjælpe dig godt i gang.

1. Aftal fælleskørsel på nettet

Over de seneste par år er det blevet populært at dele sin bil med andre. Der findes flere hjemmesider, hvor private kan aftale at køre sammen – eller leje deres bil ud til hinanden. Lige nu er GoMore og MinBilDinBil meget populære, men der sker hele tiden noget på området, så prøv at søge dig lidt frem.

2. Book privat overnatning

Airbnb kan du hos en privat leje en lejlighed, et værelse eller et helt hus. Du kan også leje din egen bolig ud, når du ikke bruger den. Couchsurfing er også en mulighed. Her kan du gratis sove på sofaen hos en lokal, når du er ude at rejse, og omvendt selv låne din sofa ud til en rejsende. Der findes også hjemmesider, der gør det muligt at booke oplevelser på rejsen. På Vayable kan du f.eks. komme i kontakt med lokale, der tilbyder rundvisninger eller andre oplevelser i deres by.

3. Find den bedste restaurant

TripAdvisor, Yelp og Triposo er smarte, når du skal finde et sted at spise på din rejse. De viser dig spisesteder i nærheden, og hvor mange stjerner andre brugere har givet dem. Alle tre tjenester findes både som hjemmesider og apps og virker både i Danmark og udlandet.

Hvad er en app? ’App’ er en forkortelse for ’applikation’. Det er et lille program, man kan hente ned på sin smartphone eller tablet fra internettet. Nogle er meget simple, mens andre er mere avancerede. Du kan hente apps ved at oprette en brugerprofil i din enheds butik, eksempelvis Apples App Store eller Androids Google Play. Vi giver flere eksempler på smarte apps i denne guide.

’App’ er en forkortelse for ’applikation’. Det er et lille program, man kan hente ned på sin smartphone eller tablet fra internettet. Nogle er meget simple, mens andre er mere avancerede. Du kan hente apps ved at oprette en brugerprofil i din enheds butik, eksempelvis Apples App Store eller Androids Google Play. Vi giver flere eksempler på smarte apps i denne guide.

4. Køb billetter til tog og bus

Rejser du i Danmark, kan du bruge Rejseplanen til at finde ud af, hvordan du nemmest kommer frem med offentlig transport. I nogle regioner kan du også købe busbilletter på din telefon. Du kan søge på busselskabet i din region for at finde ud af, om du også kan købe mobilbilletter.

5. Tjek vejrudsigten

Du behøver ikke længere at vente på vejrudsigten i fjernsynet. Du kan hente en app og få vejrudsigten, lige når det passer dig. Her er nogle af de mest brugte: YR, DMI, eller TV2 Vejret. Du kan også prøve Yahoo Weather-appen, som har et smart trick: Den giver en advarsel, 15 minutter før det begynder at regne.

6. Find vej med mobilen

Der findes flere apps, der kan vise dig vej både til fods og i bil. De kan også give dig vejvisning som GPS’en i forruden. Prøv eventuelt Google Maps eller Apple Maps. Waze er en alternativ GPS-app til din telefon, som viser vej på samme måde som de to andre, men Waze indeholder også brugernes input, så der f.eks. står ”vejarbejde” eller ”uheld” på ruten. Du kan også selv bidrage, når du bruger appen, og på den måde opdatere kortet for alle brugerne.

Find alle 43 tips til nettet her

Del artiklen